Späť na zoznam
Aktuality
Autor: UCN
01.01.2018 21:21

RECEPT :) Banánový chlieb podľa Igora Bukovského

Máte chuť na niečo dobré a zdravé? Nech sa páči :)

Rozpis na bochník s rozmermi 25 x 11

  • ½ šálky margarínu
  • ½ šálky trstinového cukru
  • 1 a ½ šálky ovsených vločiek, pomleté najemno
  • 1 šálka celozrnnej ryžovej múky
  • 4 čL prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 šálka popučených banánov (asi 3 banány)
  • ½ šálky sójového mlieka
  • 1 šálka orechov, posekané najemno
  • 2 čL slnečnicového oleja na potretie

Postup

V miske vymiešame (kuchynským mixérom) margarín s cukrom. Pridáme múku, pomleté ovsené vločky, prášok do pečiva, soľ, banány, mlieko, orechy a vymixujeme. 

Cesto vylejeme do olejom vymastenej formy na chlieb v tvare bochníka (rozmery asi 25 x 11 cm), vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 50 minút, potom teplotu znížime na 150 °C a pečieme ešte 30 minút.
Čas prípravy:  1 hodina a 40 minút

Poznámka:
Ovsené vločky ľahko pomeliete na múku tak, že do malého mixéra na sekanie nasypete vločky a  na pár sekúnd ho zapnete. 

Tento recept je z  knižky (Za)chráňte svoje črevo / Protiprdkavá kuchárska kniha, ktorá je zameraná na riešenie rôznych tráviacich problémov. Všetky recepty v nej sú zostavené podľa najnovšieho a najúčinnejšieho prístupu riešenia nešpecifických tráviacich problémov – podľa konceptu FODMAP. Ak netrpíte žiadnymi tráviacimi ťažkosťami, môžete pokojne uvedené múky nahradiť nejakou inou (napr. špaldovou) celozrnnou!! múkou ???? Ale táto ovsená je tiež skvelá!

Zdroj: AKV
 

Súvisiace články

18.12.2019 08:38

Tajuplná príroda Slovenska

Príroda Slovenska je veľmi rozmanitá a bohatá ako málokde inde. Dokazuje to aj nová kniha fotografií Slovensko – tajuplná príroda – už po pár stranách vás očarí.
10.09.2017 15:14

A. Danko: V utorok by som chcel predstaviť nového ministra školstva

Podľa Danka by malo ísť o človeka, ktorý je zdatný v mediálnej komunikácii. Nemusí byť straníkom.
05.11.2018 19:36

Talent? Má ho každý z nás.

Tak urobte všetko pre jeho objavenie v sebe