Späť na zoznam
Vzdelávanie
Autor: ucn
07.03.2019 07:53

ZRUČNOSTI DO NEZNÁMEJ BUDÚCNOSTI

Združenie podnikateľov Slovenska s partnermi prináša konferenciu, ktorá má ambíciu pomôcť školám prispôsobiť obsah vzdelávania potrebám zajtrajška.

Už v roku 2025 odpracujú roboty viac hodín ako ľudia. Tretina pracovných miest na Slovensku je ohrozená automatizáciou. Kľúčovým predpokladom k tomu, aby Slovensko tieto výzvy zvládlo, je reforma školského systému. Avšak len nízke percento škôl kooperuje so zamestnávateľmi pri plánovaní obsahu vzdelávania.

Program konferencie

  • 13:00 - 13:30 - Registrácia účastníkov
  • 13:30 - 13:45 - Slávnostné otvorenie - Ján Oravec, prezident ZPS
  • 14:00 - 15:00 - Prvý panel - Istota neistoty - školské systémy a pracovný trh budúcnosti: očakávania vs. realita
  • 15:00 - 16:00 - Druhý panel - Čo nám hovoria prieskumy o schopnosti škôl učiť zručnosti pre budúcnosť
  • 16:30 - 17:30 - Tretí panel - Ako pomôcť slovenským školám vyučovať kompetencie potrebné pre svet, ktorý príde, no nepoznáme ho
  • 17:30 - 18:00 - Záverečné zhrnutie
  • 18:00 - 20:00 - Večera a neformálny networking
  • Konferencia o vzdelávaní 21.3.2019 Hotel Carlton, Bratislava
    Registrácia na zps@zps.sk alebo na tomto linku.

     






     

    Súvisiace články

    13.05.2017 07:52

    Horúca správa o úspechu slovenských študentov v USA

    Adrián Páleš, Filip Tomáška a Peter Škripko.Len sedemnásť až dvadsaťroční stredoškoláci a už majú za sebou svetový úspech. Ich um predčil mnohých rovesníkov a slovenská vlajka viala na počesť dvoch bronzových umiestnení na pres...
    19.05.2017 09:08

    Učitelia na 1. stupni základnej školy: príďte a získajte osobne informácie o možnostiach výučby prierezových tém v praxi

    Problémy riešené v bežnom živote presahujú rigidné hranice školských predmetov. Tým vzniká problém: čo s témami, ktoré sa do vyučovacích predmetov jednoducho nezmestia? Chápe sa akosi samozrejme, že učiteľ si pomôže sám. Ale sk...
    22.03.2018 12:33

    Dopyt po profesionálnych kuchároch pretrváva

    Kuchár je napriek množstvu škôl a absolventov stále nedostatkovým odborom. Na dobrom kuchárovi totiž reštaurácia stojí a padá. Odbornosť a inovatívny prístup, ktoré žiak získa počas štúdia vedia oceniť zamestnávatelia aj zákazn...